Nederlands Bond van Timmerfabrikanten KOMO Garantiefonds politiekeurmerk

Productieproces

Veens Kozijnen B.V. kan alle uitdagingen aan van 1 tot 1000 kozijnen. Wij leveren topkwaliteit producten en dat hebben wij aan onze machines en enthousiast personeel met ambachtelijk vakmanschap in dienst te danken.

Offerteaanvraag

Al uw prijsaanvragen komen als eerste bij ons calculatieteam. Uw offerte wordt tot in detail uitgewerkt. De vermelde prijzen uit de offerte zijn vier maanden geldig. De calculator zal met u in contact blijven.Onze deskundigen kunnen u op maat adviseren, zodat u de juiste keuze maakt.

Werkvoorbereiding

Bereiken we een overeenkomst? Dan ontvangt u een opdrachtbevestiging van ons.Dan gaat de werkvoorbereiding van start. Er wordt ervoor gezorgd dat uw kozijn in detail wordt uitgewerkt en vervolgens wordt het naar de productie gestuurd.Verder worden de nodige materialen besteld om de fabriekproductie van start te laten gaan.

Opslag

Opslag

Onze bedrijfspand biedt ons een zeer ruime voorraadruimte. Het maakt het mogelijk om uw producten sneller te kunnen produceren en leveren.

Afkorten

Afkorten

Volgens gemaakte tekeningen wordt het hout afgekort. Hiervoor wordt van de beste machines gebruik gemaakt.Daarna wordt het hout vierzijdig geschaafd. Met het oog op het milieu zorgt de werkvoorbereider ervoor dat er weinig houtsresten weggegooid worden.
Er worden verbindingen in de elementen gevreesd en verder worden ze geprofileerd.

Windowmaster

Voormontage

Verder worden de elementen nauwkeurig in elkaar gezet. Die worden nauwkeurig gecontroleerd. Dit onderdeel van het proces wordt het opsluitingproces genoemd. Daarna worden de elementen naar de spuiterij gestuurd.

Flowcoat

Efficiënt
Kozijnen werden in het verleden altijd gespoten waarmee je een gerichte smalle straal krijgt. Flowcoaten is een manier van lak opbrengen waarbij in doorloop een overmaat aan verf op het product wordt gesproeid. Kort na het sproeien wordt het object scheef gekanteld en verblijft het tijdelijk in een flash-off zone. Het teveel aan verf, wat zonder sporen achter te laten van het object afloopt, wordt opgevangen en automatisch weer in het lakcircuit teruggebracht. In tegenstelling tot spuiten is er dus nagenoeg geen lakverlies. Ofwel een ideale arbeidsbesparende applicatiemethode voor de timmerindustrie.

Kwaliteit

Flowcoaten biedt naast tijdswinst en efficiëntie ook een hoge kwaliteit. Een flowcoatverf zorgt voor een goede opvulling van de poriën en geeft vrijwel overal een gelijke laagdikte - ook op de plekken die met spuitapplicatie moeilijk te bereiken zijn.

Spuiten

De kozijnen worden in de gewenste kleur gespoten. Veens Kozijnen heeft een zeer professionele spuiterij die topkwaliteit levert.
De kozijnen worden normaal 2 keer gespoten. Als u ze gelakt wilt hebben worden ze 3 keer gespoten.

Afmontage

Na het spuiten komen de houten elementen bij afdeling afmontage terecht. Hier worden de hang- en sluitwerk erin geplaatst. Verder worden de elementen op basis van hang- en sluitwerk gecontroleerd en voor de levering klaargemaakt.

Transport

Nieuws

Project Accoyahout te Arnhem

Veens Kozijnen gaat voor de productielocatie van Accoyahout voor Accsys Technologies in Arnhem houten gevelelementen verzorgen.

Lees verder >>

Huisartsenpraktijk de Zwaluw in Elst

Een van onze meest recente klussen betreft het nieuwbouwproject van huisartsenpraktijk de Zwaluw te Elst.

Lees verder >>

Nieuwbouw te Delft, Wassenaar en Vlijmen

Voor recent aangenomen nieuwbouwprojecten zullen wij kozijnen gaan maken voor drie vrijstaande woningen te Delft, Wassenaar en Vlijmen.

Lees verder >>